Hallo Jazzliefhebber…  

Van harte welkom op de website van de
Storyville Jazzclub Arnhem.

 

Beste Jazzvrienden,

Op vrijdagavond 19 juli 2024, treedt vanaf 20:00 uur tot 22:30 uur, de Jay Jay’s Border Jazzmen voor u op.

De muzieklocatie is Kumpulan – Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem

Namens het bestuur van de Storyville Jazzclub Arnhem bent u van harte welkom tijdens ons clubconcert,
Ton Romeijn, voorzitter.

 Voor details zie Clubprogramma

De Storyville Jazzclub Arnhem is opgericht in 1976. De club heeft een bloeiend bestaan geleid met een maximum van 500 leden. 25 Jaar lang is de Storyville Jazzclub organisator en programmeur geweest van de Storyville Jazznight, een feest met Jazzmuziek van alle stijlen en een bezoekersaantal tot 2000. De Storyville Jazzclub organiseert nu maandelijkse clubconcerten van hoge kwaliteit en een aantal Specials. Vanaf september 2015 vinden de clubconcerten plaats op een prachtige lokatie: de Kumpulan / Bronbeek, Velperweg 147 in Arnhem. Daar kunnen de liefhebbers van de oude-stijl jazzmuziek onder het genot van een drankje genieten van gerenommeerde bands.
Huisorkest van het eerste uur is de Storyville Jassband. In januari 2019 vierden zij met alle aanwezigen in Kumpulan haar 60 jarig bestaan. Tijdens haar 50-jarig bestaan trad de band op  met een spectaculair Jubileumconcert waarbij Chris Barber aanwezig was als gastmusicus. De band treedt minimaal één keer per jaar in onze  Jazzclub op waarbij enthousiast gemusiceerd wordt en het accent ligt op een repertoire van Engelse trad.
Zie www.storyvillejassband.info
Omdat de Storyville Jazzclub goede contacten heeft met andere jazzclubs in Nederland vindt onderling veel overleg plaats over gecontracteerde bands. Onze programmacommissie, onmisbare steun van het bestuur, legt hiervoor de eerste contacten. De charme van New Orleans muziek en verwante jazz is, dat het recht uit het hart komt. De achtergrond is vaak spiritueel, de ritmes zijn wisselend. Het is emotiemuziek, waarvan je een brok in je keel krijgt.
Niet alleen om te luisteren is het de moeite waard om naar de Storyville Jazzclub te gaan. Je kunt er dansen en als ontmoetingsplaats voor het leggen en onderhouden van sociale contacten is het…
THE PLACE TO BE!